Kensal Rise Factory

This unusual family home in West London was originally an early 20th century factory building.

Lighting was also an important feature, we used vintage lighting to punctuate the newly defined areas, and created a custom gold mosaic mirror ball for the double height dining area.

The property was teeming with textures, many of which were original, such as the decorative tin ceiling panels, while others were added during its conversion, such as the polished concrete floors and textured walls. We expanded on these existing textures with the addition of exquisite hand-painted wallpapers from Fromental and gilded finishes, in contrast to the abundance of rather brutal surfaces.

We strategically arranged vintage furniture and glazed screens to divide the imposing open space into more intimate areas dedicated to their functions. The acquisitions of various collections of vintage objects added to the visual layering, providing further warmth and definition to these areas.