Bayswater Mews House

The interior of this modern mews house in Bayswater, London, was essentially a “white box” when acquired by our client.

An avid skier and outdoorsman, he sought our assistance to bring warmth and natural textures into the beautifully proportioned and uniquely configured open plan spaces.

We added textured slate tiling to the kitchen and sitting room walls, visually tying the two ends of the floor together, and referencing both alpine architecture and Palm Springs modernism. Mixing mid-century modern furniture with industrial antiques, as well as contemporary pieces, we created an environment that was decidedly masculine, but also full of warmth and natural character.

Colour was used throughout the house to define floors, with the journey beginning on the lower floors in earthy tones, gradually introducing greens and blues on the upper floors, and culminating in a ‘sanctuary in the sky’ on the top floor, which opens out onto a secluded terrace among the London rooftops.